Att klara kunskapsprovet – Roberts historia

Robert klarade sitt kunskapsprovHej! Robert heter jag och jag tog körkort nyligen. Detta är min historia!

När jag började förbereda mig på att ta körkort visste jag att det inte skulle vara enkelt. Det vet väl alla som någonsin tagit körkort, att man några månader senare inte förstår vad som var så svårt med det hela är en annan sak…

Hur som helst, när det kom till övningskörningen var det inga problem. Både min äldre bror som båda mina föräldrar har körkort. Föräldrarna har en bil, bror min har också bil, så att övningsköra privat funkade utmärkt för min del. Det var faktiskt väldigt intressant att kunna jämföra hur brorsan såg på min körning kontra farsan, de hade lite olika syn. Sedan tog jag också 5-6 lektioner på körskola, bara för att vara på den säkra sidan. När det kom till kunskapsprovet var jag dock mycket mindre säker…

Hur jag pluggade inför mitt kunskapsprov

Brorsan hade kvar sin gamla körkortsbok, så jag började plugga med hjälp av den. Det gick dock segt och träligt. Lösningen kom faktiskt från oväntat håll – under en av mina första lektioner på trafikskolan beklagade jag mig över att jag hade svårt för teorin, och min trafikskolelärare rekommenderade att jag skulle testa att plugga med körkortsfrågor istället.

Han rekommenderade sajten Körkort.se och sade att jag skulle testa, så jag skapade ett konto och gjorde demotesten. Ganska snabbt förstod jag att detta var min grej!

Att plugga online på nätet fungerade mycket bättre. Jag fick svara på olika frågor om olika teman, och fick direkt se resultaten. Så jag insåg om jag låg bra till eller inte. Detta hjälpte mig något oerhört, och det var inte så ursinnigt tråkigt som att läsa en vanlig teoribok.

Snabb förbättring!

En annan sak som motiverade mig var att jag kunde se förbättringarna. Om jag när jag började fick kanske runt 50% rätt så var denna siffra efter någon vecka uppe i 75%. Och ännu en vecka senare närmade jag mig 90%. Så det gick fort uppåt!

Körkort.se hade också väldigt bra förklaringar till frågorna. Detta gjorde att jag lärde mig teorin på ett bra sätt och kände mig väldigt självsäker, eftersom jag visste att jag förstod mekanismerna bakom frågeställningarna.

Tack, trafikskolan och Körkort.se!

Så när jag kom till kunskapsprovet var jag nästan säker på att klara det – och jag lyckades oerhört bra, fick hela 61 rätt! Så jag är stort tack skyldig till min trafikskolelärare som tipsade mig och till Körkort.se som lotsade mig till ett godkänt kunskapsprov!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *